pixel

Hotel Șoimul

Arena Ursilor 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din Brasov! Concurs national de planuri de afaceri.Ne bucuram ca am fost sponsori oficiali in cadrul acestui concurs.

Proiectul este derulat de ProAfaceri Romania in parteneriat cu Colegiul National Economic „Andrei Barseanu” Brasov, Facultatea de Alimentatie si Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov şi Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani sub egida Ministerului Educatiei.

Acțiunea sustine liceenii din Romania sa scrie planuri de afaceri, sa formeze echipe si sa isi sustina afacerile in devenire in fata unor „ursi” – un juriu profesionist provenit din mediul de afaceri. In faza urmatoare, acestia vor avea acces la mentori, pre-accelerare afaceri in cadrul Arenei Ursilor, mentori, cluburi de afaceri si scale-up.

In etapa finala au participat 15 echipe, cele care au trecut de etapele initiale, din numeroase orase ale tarii (Oradea, Targoviste, Panciu, Focsani, Fagaras, Codlea si Brasov). Anterior, juriul a evaluat toate lucrarile inscrise in concurs din intreaga tara dupa ce acestea au fost anonimizate.  Juriul (“ursi”) a fost format din:

Raluca Baghiu – antreprenor, expert atragere fonduri europene, evaluator proiecte europene

Sergiu Nichiforov – Responsabil Unitate BCR Brasov, expert financiar bancar

Mircea Chirila – antreprenor roman, revenit in tara dupa 16 ani de experienta profesionala in Norvegia, presedintele Grupului de Initiativa JCI – Junior Chamber International Brasov

Canja Cristina – Conferentiar doctor, Director de departament Facultatea de Turism si Alimentatie, Universitatea Transilvania Brasov

Premiile noastre au constat in suma de 1200 lei oferite de BCR si ProAfaceri Romania, in vouchere de cazare la Hotel Soimul din Poiana Brasov.

Ordinea în clasament a fost urmatoarea:

Premiul Juriului – Trofeul Arena Ursilor Junior 2024 si Premiul special pentru cel mai realist plan de afaceri din partea Universitatii Transilvania Brasov:  Popa Teodora Sabina si Vlad Maria Diana, eleve la Colegiul “Radu Negru” Fagaras, jud Brasov, profesor coordonator Corsatea Maria cu afacerea Minthi SRL – productie artizanala de sapunuri si uleiuri esentiale pe baza de menta. Premiile castigate au constat in laptopuri pt fiecare membru al echipei, vouchere de cazare la un hotel din Poiana Brasov si

Premiul Ursul de Aur: Panait Emilia Gabriela si Dogaru Irina Daniela eleve la Colegiul Mihai Kogalniceanu Focsani, jud Vrancea, prof coordonatori Darmanescu Sonica si Badeoan Mariana cu afacerea Framed Memories SRL – studio foto. Premiile au constat in suma de 1200 lei, vouchere de cazare și cadouri.

Premiul Ursul de Argint: Burlacu Bianca Elena si Bohatir Stefan eleve la Colegiul National Gh Vrinceanu Bacau, prof coordonator Chiscop Luminita cu afacerea Elysian Elegance SRL – productie de colectii de haine de inspiratie din Grecia Antica. Premiile au constat in suma de 600 lei și vouchere de cazare la un hotel din Focșani și cadouri.

Premiul Ursul de Bronz: Berdie Darius si Cazac Daria elevi la Colegiul Economic “Partenie Cosma” din Oradea, prof coordonator Vonea Razvan Lucian cu afacerea Ali&Deni Conf SRL (RoMama) – productie imbracaminte pt femei insarcinate. Premiul a constat in suma de 300 lei și cadouri.

Mentiune: Jakab Jada Andreea si Ungureanu Maria Mirabela eleve la Colegiul National Economic “Andrei Barseanu” Brasov, prof coordonator Vera Simina cu afacerea Luxe Crochet SRL – productie produse si accesorii crosetate gama premium.

Mentiune si Premiul premiul de popularitate: Vircan Rares si Topliceanu Georgiana elevi la Centrul de Excelenta Brasov, prof coordonatori Popa Simona si Staretu Camelia cu afacerea Traditii cu Rares – productie costume populare romanesti.

Mentiune: Preda Eliza si Iacob Laura eleve la Colegiul Tehnic Simion Mehedinti din Codlea, jud Brasov, prof coordonator Ionel Georgeta cu afacerea The Classic Boutique – magazine de haine second-hand provenite de la marci cunoscute.

Mentiune si Premiul special pentru cea mai buna prezentare ( oferit de către S.C. Cosminsiel S.R.L): Leonte Albert Mihai si Postolache Tudor Justin elevi la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, jud Vrancea, prof. coord. Rogojinaru Mariana cu afacerea TimeCraft – aplicatie functionala pentru optimizarea timpului personal si al activitatilor zilnice prin dezvoltarea de rutine.

Mentiune si Premiul special al Universitatii Transilvania Brasov pentru cel mai realist plan de afaceri: Nemes Vintila, Sofia Maria si Oprean Ioana Sandra eleve la Colegiul National “Radu Negru” din Fagaras, jud Brasov, prof coordonator Corsatea Maria cu afacerea Agroacademy Farm – dezvoltarea unei ferme-incubator cu componenta educationala.

Mentiune specială -Cosminsiel S.R.L.: Duta Nicoleta Adriana si Sirbu Elena Adriana de la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Targoviste, jud Dambovita cu afacerea La Zambaretu – productie prajituri si dulciuri.

Mentiune speciala -Cosminsiel S.R.L.: Constantin Alexandra si Magheru Irina eleve la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Targoviste, jud Dambovita, prof coordonator Stoian Georgiana cu afacerea Arena Kids – loc de joaca pentru copii.

Premiul special Blue Ocean Idea din partea ProAfaceri Romania – Dobrin Laura Florentina si Cerbu Ion David Silviu elevi la Liceul Teoretic “Ion Slavici” din Panciu, jud Vrancea, prof coordonator Rogojinaru Mariana cu afacerea WorkIdeas Together – platforma online pt solicitare servicii de formare.

Premiul special pt cea mai creativa idee de afaceri din partea ProAfaceri Romania: Papuc Andra Lavinia si Hvorov Alexandru elevi la Colegiul National Economic Andrei Barseanu din Brasov, prof coordonator Vera Simina cu afacerea The Cube Stay SRL – facilitate de cazare in case din containere.

Mentiune specială -Cosminsiel S.R.L.: Apostol Mario Alberto si Grigore Stefan de la Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste, jud Dambovita, prof coordonator Stan Elena cu afacerea Clean X – servicii de curatenie.

Mentiune speciala Cosminsiel S.R.L.: Sarac Natalia Daniela si Indries Dragos Alexandru de la Colegiul Economic Partenie Cozma din Oradea, jud. Bihor, prof coordonator Voinea Razvan Lucian cu afacerea Pet Zone – pensiune pt animale de casa si servicii conexe.

Toți au fost premiați cu sume de bani și cadouri.

Solicită informații